Voor het Europese subsidie project SKILLS+ vond op 8 juli 2021 online de prijsuitreiking plaats van de 10 deelnemende Europese landen bij Boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede, georganiseerd door Stichting Kenniscentrum PRO WORK.

De Europese teams, die bestonden uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben online gestreden voor de gouden medailles in de beroepen Catering, Groenvoorziening, ICT, Gezondheidszorg en Elektricien. Dit vond plaats op Nationaal niveau in Spanje, Italië, Tsjechië, Slovenië, België, Bulgarije, Kroatië, Griekenland, Turkije en Nederland, waar de beste landelijke teams werden geselecteerd. Vervolgens vonden in Juni 2021 de Europese kampioenschappen online plaats. Helaas niet zoals gepland met alle deelnemers in Nederland, aangezien de Covid-19 omstandigheden een reis naar Nederland voor al deze deelnemers nog niet mogelijk maakte. Online streden zij zodoende voor de gouden medaille, waarbij in Juli 2021 door een team van Nederlandse experts op ieder vakgebied de winnaars zijn geselecteerd.

Op 8 juli 2021 werd een online prijsuitreiking met alle 10 landen georganiseerd door PRO WORK in samenwerking met Boerderij Molenberg en zijn de winnaars op Europees niveau gepresenteerd! Bulgarije won de gouden medaille voor Groenvoorziening, Slovenië voor Catering, Kroatië voor Gezondheidszorg, Tsjechië voor ICT en België voor Elektricien.

Nederland won zilver in de categorie Catering, dit werd gewonnen door Parc Spelderholt uit Beekbergen. En het Nederlandse ICT team vanuit Jongerencentrum de Soos in Burgh-Haamstede won een bronzen medaille.

Nieuwe SKILLS+ wedstrijden worden hopelijk in 2022-2023 weer georganiseerd, hopelijk met nog meer Europese landen die deel zullen nemen!

Meer informatie? http://www.skillsplus.eu