Skills Plus zijn dé vakwedstrijden voor mensen met een arbeidshandicap.

N

Laat zien wat jij kan!

N

Werk samen in een professioneel team onder begeleiding van experts!

N

Kom in contact met mensen uit heel Europa!

N

Toets je vaardigheid én krijg een Europees erkend certificaat!

N

Focus op je talent niet op je beperking!

N

Wordt de beste in jouw vak op nationaal niveau!

N

Wordt de beste in jouw vak op Europees niveau!

N

Een ervaring om nooit te vergeten!

Wat is Skills Plus?

Skills Plus zijn dé vakwedstrijden voor mensen met een arbeidsbeperking. Niemand wordt afgerekend op zijn of haar beperking – alleen talent telt! De wedstrijden zijn gebaseerd op de succesvolle Skills Talents wedstrijden van WorldSkills Netherlands (vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo-leerlingen). De Skills Plus wedstrijden zijn specifiek ontwikkeld voor een doelgroep, die varieert van mensen met een lichamelijke beperking tot mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt een zogenaamde inclusieve competitie georganiseerd, wat betekent dat talenten van verschillende niveaus en met allerlei soorten beperkingen met elkaar in teamverband de strijd aan gaan.

De Skills Plus wedstrijden zijn dus wedstrijden in teamverband en staan garant voor een onvergetelijke ervaring! Zowel individuele als teamvaardigheden spelen een rol in de wedstrijden en weerspiegelen de huidige situatie op de arbeidsmarkt.

In 6 landen worden de Skills Plus wedstrijden gehouden! Te beginnen met een Nationale wedstrijd in ieder deelnemend land (Bulgarije, Slovenië, Tsjechië, Italië, Duitsland en Nederland) en de beste teams van ieder land gingen op 16 maart 2017 in de Amsterdam RAI (Nederland) tegen elkaar de strijd aan op ieders vakgebied, om het beste internationale team te selecteren.

Neem contact met ons op

Bekijk de contactgegevens.

PLANNING NATIONALE WEDSTRIJDEN?

Bulgarije                                18 oktober 2016

Slovenië                                16-17 februari 2017

Tsjechië                                 30 november 2016

Italië                                      23-25 februari 2017

Duitsland                               29 september 2016

Nederland                             17 januari 2017

Groenvoorziening

Kun jij met jouw team een zomerse plantenbak inrichten voor op een balkon? Het juiste gereedschap en/of apparatuur kiezen voor een bepaalde taak? Geschikte planten kiezen? Beschik jij over technieken om tuinonderhoud te plegen en kun jij werken volgens milieurichtlijnen?

ICT (incl. media, 3D en bedrijfsadministratie)

Kun jij met jouw team een databestand gebruiken om naamkaartjes te maken voor een groep mensen? De geschikte software selecteren voor een opdracht? Kun jij verstandig omgaan met het verstrekken van gegevens op het internet? Ben jij bekend met de nationale richtlijnen voor ICT en kun jij werken volgens de privacy norm?

Hospitality (incl. catering)

Kun jij met jouw team een frisse salade bereiden volgens recept? De juiste ingrediënten en hoeveelheden bepalen? Een geschikt gerecht kiezen als voorgerecht? Kun jij veilig én hygiënisch werken in de keuken? Een gerecht mooi opdienen en de juiste service aanbieden aan gasten?

Elektricien

Kun jij met jouw team een technische tekening gebruiken voor een lichtinstallatie? Kabels en leidingen monteren volgens normen en voorschriften? Efficiënt omgaan met materialen en gereedschap? Heb jij het technisch inzicht dat nodig is bij het uitvoeren van de werkzaamheden en kun je veilig werken?

Gezondheidszorg (incl. schoonmaak)

Kun jij met jouw team een spelletjesavond plannen geschikt voor de doelgroep waarmee jij werkt (ouderen of jongeren)? Een flyer maken voor dit evenement met alle informatie? Kun jij eerste hulp bieden bij een verwonding of kneuzing en nazorg bieden aan een persoon met bijvoorbeeld een gekneusde voet?

Skills+ 3.0: We’re back for round three!

Skills+ 3.0: We’re back for round three!

 The journey of Skills 3.0 is one marked by growth, resilience, and a steadfast commitment to inclusion. What began in 2014 as Paraskills with six pioneering countries has evolved into a transformative initiative, expanding to 10 countries in 2016 and now reaching its...

All good things must come to an end

All good things must come to an end

We would like to announce that we have successfully completed the SKILLS + project! All National competitions were prepared, organised and conducted - each partner conducted the competitions in a format that the Covid19 situation imposed in the respective country....

SKILLS + NATIONAL COMPETITION IN GREECE

SKILLS + NATIONAL COMPETITION IN GREECE

 On the 23rd of June 2021, the National Competition for Professional Skills for people with labour disabilities took place in Larissa, Greece. The event was organized by iED, and the participants were from the Daily Centre for people with disabilities...