Skills Plus so tekmovanja v poklicnih spretnostih za (delovne) invalide.

N

Pokaži, kaj znaš!

N

Delaj v profesionalni ekipi pod vodstvom strokovnjakov!

N

Stopi v stik z ljudmi iz vse Evrope!

N

Preizkusi svoje spretnosti in pridobi evropski certifikat!

N

Osredotoči se na svoj talent in ne na svojo invalidnost!

N

Postani najboljši v svojem poklicu na nacionalni ravni!

N

Postani najboljši v svojem poklicu na evropski ravni!

N

Bodi del nepozabne izkušnje!

KAJ JE SKILLS PLUS?

 

Skills Plus so tekmovanja v poklicnih spretnostih za (delovne) invalide. Nikogar ne ocenjujemo glede na vrsto invalidnosti, šteje samo talent! Tekmovanja temeljijo na uspešnih tekmovanjih Skills Talents, ki potekajo v okviru WorldSkills Niziozemska (tekmovanja v poklicnih spretnostih za dijake poklicnih šol).  Tekmovana so prilagojena osebam z različnimi vrstami invalidnosti, od fizičnih do psihičnih. Temeljijo na inkluziji, kar pomeni, da osebe z različnimi vrstami invalidnosti tekmujejo v ekipah.

 

Skills Plus tekmovanja so tekmovanja za ekipe  in zagotavljajo nepozabno izkušnjo! Na tekmovanjih sodelujejo tako posamezniki kot ekipe ter s tem odražajo trenutno situacijo na trgu dela.

 

Skills Plus tekmovanja bodo organizirana v 6 državah. Sprva bodo potekala nacionalna tekmovanja v vseh sodelujočih državah (Bolgarija, Slovenija, Češka, Italija, Nemčija, in Nizozemska), najboljše ekipe pa se bodo nato pomerile na evropskem tekmovanju, ki bo 16. marca 2017 potekalo v Amsterdamu na Nizozemskem. Tam bomo tudi izbrali najboljšo ekipo v posameznem poklicu.

 

 

 

Morda boste prav ti in tvoja ekipa kmalu potovali v Amsterdam in se udeležili nepozabnega evropskega tekmovanja?

NAČRTOVANA NACIONALNA TEKMOVANJA

 

Bolgarija                                18. oktober 2016

Slovenija                               16.-17. februar 2017

Češka                                    30. november 2016

Italija                                     23.25.  februar 2017

Nemčija                                 29. september 2016

Nizozemska                          17. januar 2017!

Zeleni poklici

 

Lahko ti in tvoja ekipa pripravite poletno zasaditev na balkonu? Znate izbrati ustrezno orodje za posamezno nalogo. Znate izbrati ustrezne rastline? Poznate tehnike, za vzdrževanje vrta in ali znate delati v skladu z okoljskimi zahtevami?

IT (vključuje medije, 3D in poslovno administracijo)

 

Lahko ti in tvoja ekipa pripravite nalepke z imeni za skupino ljudi na podlagi baze podatkov? Znate izbrati ustrezen program za nalogo? Znate pazljivo ravnati s podatki na internetu? Poznate nacionalne smernice s področja informacijske tehnologije in znate upoštevati standarde glede varnosti?

Gostinstvo (vključno s strežbo)

 

Lahko ti in tvoja ekipa pripravite svežo solato po receptu? Izberete ustrezne sestavine in prilagodite količine? Znate izbrati ustrezno jed kot predjed? Lahko v kuhinji delate varno in v skladu s higienskim minimumom? Znate jed postreči in ustrezno obravnavati gosta?

Električar

 

Znate ti in tvoja ekipa uporabiti skico za instalacijo osvetljave? Sestaviti kable in cevi v skladu s standardom in predpisi? Znate učinkovito uporabljati materiale in orodja? Imate potrebno tehnično znanje in znate delati varno?

Sociala, zdravje in nega (vključno s čiščenjem)

 

Znate z ekipo organizirati družabni večer, primeren za ciljno skupino, s katero delate (mladi ali starejši)? Znate pripraviti letak, ki bo vseboval vse ustrezne informacije? Znate nuditi prvo pomoč v primeru poškodbe in ustrezno poskrbeti za osebo z recimo obtolčeno nogo?

All good things must come to an end

All good things must come to an end

We would like to announce that we have successfully completed the SKILLS + project! All National competitions were prepared, organised and conducted - each partner conducted the competitions in a format that the Covid19 situation imposed in the respective country....

SKILLS + NATIONAL COMPETITION IN GREECE

SKILLS + NATIONAL COMPETITION IN GREECE

 On the 23rd of June 2021, the National Competition for Professional Skills for people with labour disabilities took place in Larissa, Greece. The event was organized by iED, and the participants were from the Daily Centre for people with disabilities...